dimecres, 29 de maig del 2013

27/04/2013 ORBEA MARATON DE LOS MONEGROS

Arribava el dia de fer una de les proves que ja feia un parell d'anys que em rondava pel cap, es tracta d'una cursa en bicicleta de muntanya pel desert dels monegros, de 113 quilometres, i uns 1500 metres de desnivell positiu acumulat.


Al Francesc li va fer gràcia també així que un parell de mesos abans ens vam apuntar, i bé, no ens vam preparar com la ocasió mereixia, però he de reconèixer que arribava amb més quilòmetres a les cames que en altres ocasions.

La prova començava a les 13.30, i tot i arribar un parell d'hores abans, vam trobar cues i sense gairebé saber com, erem a la cua d'una immensa filera de 6.000 bikers.

Van donar el tret de sortida, i deu minuts més tard passàvem nosaltres per la línia, l'objectiu era clar, acabar la prova, no teníem referencies de temps, ni del territori, sabíem que la ascenció més forta era cap al quilòmetre 40, i havíem d'anar en compte amb el vent, així que vam començar molt conservadors i xino xano anar fent vam arribar a la pujada.



Em va sorprendre ja que era molt menys del que m'esperava i del que pintava el perfil, així que em vaig créixer bastant i apartir d'aquí vaig començar a tirar , fent relleus a estones amb el Francesc, i descansant alguna estona a roda d'altres participants.

Tot anava molt bé fins aproximadament el km 90, a on el Francesc va començar a patir algunes rampes, i la mecànica començava a patir pels efectes del fang que hi havia de la pluja de dies anteriors, així que vam baixar el ritme, ja que també teníem el vent de cara i va afegir duresa a l'asunto.

Recordo especialment la duresa dels últims quilometres que semblava que el poble de Sariñena no arribava mai.

Al final va arribar, amb un temps de 6 h 28 minuts i un total de 114.8 qm, contabilitzat en el temps l'estona d'aturada als avituallaments, que no en vam perdonar ni un...



A destacar la excel·lent organització, tant en l'entrega de dorsals, com en el voluntariat, com la seguretat en cursa, els avituallaments, l'àpat post-cursa.. un 10, a millorar potser els obsequis (una llumeta i un buff), ja que el preu de la inscripció es de 37 Euruss

El territori d'escàndol, pistes amples a on poder emplearse a fons, i kilòmetres i kilòmetres de pistes, vam passar per llocs desèrtics i també pel cartell del meridià de Greenwich, aquell que es veu per l'autopista quan vas cap a Saragossa.

En definitiva, un molt bon dia, compartit amb el Francesc, company de fatigues, i amb moltes ganes de tornar-hi l'any que vé a intentar rebaixar el temps. Proxima parada : Cabrerès 2013

dades garmin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada