diumenge, 12 de juny del 2011

11/06/2011 Open Raid X-Races Vandellós

Després de l'experiència del Raid Cambrils, iniciavem aquesta prova amb el Francesc, en categoria Aventura, i a priori es tractava de fer
Categoría AVENTURA:
  •  Distancia: 37 Km.
    • BTT: 22 Km.
      • Incluye una cronoescalada con premio especial al mejor tiempo parcial.
    • Orientación Urbana: 2 Km.
    • Trekking: 13 Km.
    • Cuerdas: 45 m. rapel
    • Natación: 150 m. (piscina)
  • Desnivel +: 950 m.
  • Mejor tiempo: 4h / Tiempo Máximo: 7h 45' 
 Ja es preveia complicat el trekking, 13 km a Vandellós, amb els desnivells que hi ha, haurien de ser molt durs.
Vam, començar a les 10.45, amb una prova de orientació urbana, cap problema, a part de la primera incursió en uns esbarzers que ja ens van deixar ben senyalats, vam fer les vuit valises bastant ràpid.
S'iniciava un sector trekking d'uns tres kilometres, que vam començar sense cap problema, però ens va costar molt trobar un pas obligat per sota de la carretera, ens vam liar, de tal manera que quan vam arribar a iniciar el sector btt, eram dels deu ultims equips, aqui en lloc de tres, potser ja n'haviem fet cinc de qm...
El primer sector BTT era una cronoescalada btt des de la pista poliesportiva fins les antenes dels "dedalts", la vam fer práctiment tota a peu, per mi, massa dur, en tres km, pujada de 300 m +, aqui jo vaig tenir els primers problemes, la sensació només agafar la bici va ser dolentissima, fatiga a les cames, cansament.. potser passava factura el sobreentrenament de la setmana.
Arribem a dalt i com que hi ha cua al rappel decidim fer primer el trekking, mare meva el que ens esperava, vam començar bé amb la primera valissa, pero la segona va marcar el nostre pas del raid, vam estar buscant-la durant una hora, fent una batuda en tota una muntanya, juntament amb altres equips, molts van desistir i van marxar sense fer-la, nosaltres teniem clar que les voliem fer totes i vam seguir, fins que després d'un rigoros estudi del mapa vam veure que estavem en la muntanya equivocada :-(( a partir d'aqui quilòmetres i quilòmetres, camp a través, pujant a pics, gr's, amb els errors d'orientació potser van fer uns16 o 17 qm enlloc dels 13, i vam fer totes les valises.


Vam arribar ko al control, jo amb un dolor insportable al peu dret, una ungla m'estava donant el dia, i el Francesc amb l'amenaça de engarrotament muscular, ens van comunicar que la prova de rappel ja havia tancat, la qual cosa ens va desmotivar tant, que vam decidir finalitzar el raid, sense fer les due valisses btt, ja que al no fer el rappel ja no podiem fer el máxim de punts, i estavem massa justos de temps i forçes com per fer 20 km btt en aquell terreny. Així vam arribar a la meta després de 6h 37 min, molt cansats, i amb experiència a sobre per altres esdeveniments!

Resultat els 14 de 19 que vam acabar a la categoria aventura masculi i els 27 de 38 a la categoria aventura absoluta, millorable per a altres edicions


resultat x circuits


resultat x categories


La organització bastant bé, el millor el menjar de després de la prova, el pitjor el recorregut de la crono btt, i l'obsequi millorable, de nou uns mitjons i a més a més  petits, penseu en els que gastem un 47!!!